Pakkende teksten

Erkenning

    door Marianne, 17/09/2011 14:35. #41691. 1 reacties, laatste

Erkenning

Wat zich onderscheidt wil erkend worden...
wanneer het onderscheid wordt los ge-objectificeerd van het ondeelbare geheel.

Erkenning willen is een gevolg van je ware aard niet beseffen. Leven is één en al bevestiging, zowel op verwarring en vervreemding, als op een worsteling of liefdevolle bezieling.

Het ego put zichzelf uit, als erkenning compensatie is voor ontweken pijn of een verwrongen zelfbeeld. Dit beeld wordt gevoed uit oude gruwel-ervaringen, als dader èn als slachtoffer.

Erkenning geven aan een emotie, gevoel of gedachte is zeer bevrijdend. Het is een krachtig middel om ruimte te geven aan verschijnselen die lang in verbod of schijnbare onmacht, verborgen lagen.

Daarmee stopt een patroon van gehoorzaam zijn aan gewoontes, angst, inbeelding of manipulatie. Buiten erkenning willen staat in direct verband met ontkenning naar wat van binnen erkenning wil.

Erkenning geven is toestemming geven aan hoe de dingen zijn... aan dát ze er zijn. Dit werkt direct door in de creatieve ruimte. Zo kan oordeel onderscheiden en los gelaten worden.

Zijnsbesef komt los van identificaties met ik-beelden... De Ene Bron van tijdloze Stilte openbaart zich en komt tot expressie in de immer veranderende wereld van vormen.

Deze tekst van Frits van der Ploeg over erkenning gaf mij inzicht in het willen van erkenning (om een bepaald zelfbeeld in stand te houden) en het geven van erkenning aan wat in jezelf leeft. Wat IS. Graag deel ik het hier.
Marianne, prachtig deze tekst over erkenning!
Welk een erkenning!
Fijn om in m'n schrijfboekje te schrijven en zo nu en dan te herlezen.
Dank je wel voor het plaatsen.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.