Pakkende teksten

het lied van de parel voor kinderen (1)

    door Nij, 29/11/2011 11:29. #41978. 0 reacties, laatste

Het lied van de parel, prachtig vertaald door een vriendin voor mijn kleinkinderen voor de kerst.
Graag wil ik het hier delen in verschillende delen.

Het lied van de parel
Er was eens, heel lang geleden, een jongen, ongeveer net zo oud als jij. Hij was een prins en woonde hier ver vandaan, in het oosten, in het land Parthië. Hij groeide op in een prachtig paleis samen met zijn tweelingbroer en zijn ouders, de koning en koningin. De jongen had een heerlijk leven. Hij speelde in de paleistuin met de dieren die er waren, zoals de kleine schichtige hagedisjes, de ondeugende aapjes, de fladderende vlinders en de bonte papegaaien.
Hij zocht mooie steentjes, al wroetend in de aarde, klom in de bomen om ver over het land te kunnen kijken en bij warm weer zwom hij in het heldere water van de rivier.
"s-Nachts als hij naar de sterren keek fantaseerde hij over toverfeeën en bedacht hij samen met zijn broer de mooiste luchtkastelen. Ja, zijn broer was zijn maatje, samen ravotten ze, samen trokken ze er op uit om van alles te ontdekken en samen lagen ze s nachts naar de sterrenhemel te kijken en deelden ze in elkaars fantasieën. En de koning en koningin, zij glimlachten want zij zagen wat er was en het was goed, heel goed.

Maar het kon voor de jonge prins niet eeuwig duren. Op een dag ging alles veranderen. De koning en koningin zagen hoe hij uiterlijk en innerlijk gegroeid was en hoe goed hij de schatten in hun koninkrijk hem hadden gedaan.. Ze vonden hem nu groot en sterk genoeg om nieuwe ervaringen op te doen en hierdoor weer verder te kunnen groeien. Ze stuurden hem daarom op reis naar een ver land, Egypte. Hij kreeg eten mee voor onderweg, kostbare schatten en twee engelen om hem bij te staan op zijn tocht. Alles wat hij meekreeg was van waarde en tegelijk licht om te dragen. Zoals ook zijn prachtige mantel.
En, wat heel belangrijk was, ze sloten een verdrag met de jongen, een verdrag dat in zijn hart geschreven werd opdat hij het niet zou vergeten.
Ik denk dat je vast wel nieuwsgierig bent waarom de jongen zon verre reis moest maken..
Hij had toch alles wat zijn hartje begeerde? Zijn ouders hielden toch zielsveel van hem?
Was dat alles dan niet genoeg? Waarom wilden ze hem missen?

Welnu, hij kreeg deze opdracht mee: Haal de parel op die door een slang bewaakt wordt.


Een slang die luid sissend in de zee ligt. Je zal aan het begin van je reis je mantel verliezen, dat is niet erg.. dat overkomt je omdat je op reis bent, op reis is er veel wat je zal moeten doorstaan. Maar als je de parel vindt zal je je prachtige mantel weer terugkrijgen en aantrekken en je zal terugkomen bij ons, en je zal samen met je broer erfgenaam worden in ons koninkrijk. Om zelf koning te worden zal je dus een weg moeten gaan die niet makkelijk is, een weg met doornen waaraan je je zal bezeren, een weg in duisternis waardoor je zal verdwalen, een kronkelende weg langs onverwachte boomwortels en diepe kuilen, een weg ook door vele landen, zoals het land Maisan en het land Babel en uiteindelijk kom je in Egypte. Je zal er vrienden vinden maar ook mensen die gesloten zijn, die je zullen wantrouwen of gemeen behandelen. Je zal je er een weg in vinden... jouw eigen weg. Dit alles heb je nodig om te groeien. We gunnen jou die groei want we houden heel veel van je. Met onze liefde in jouw hart gegrift mag je erop vertrouwen dat je het aankan. Vertrouw hierop als het je zwaar valt, luister naar je hart en gaven hem een kus.
En zo ging de jonge prins op weg.Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.