Pakkende teksten

Tekst en muziek

    door Baudolino, 07/12/2012 23:14. #43849. 6 reacties, laatste

Kon het niet laten. Het lijkt soms wel een poort tot mijn ziel. ....;-)

De worsteling

www.youtube.com/watch?v=0PJBTXV1nKY

De bevrijding

www.youtube.com/watch?v=QaHkhfnzVB8Mooi!


Zoals vaker, een spiegeling van het moment, vastgelegd in muziek. Beide teksten appelleerden aan mijn hart, op dat moment. Net na een sessie die me ongekend dicht op de huid is gekomen. Waarvan ik de magie verbreek door het plaatsen van een intens domme, puberale reactie. How close do you want it? Een oud patroon treedt in werking, dat me zoals te doen gebruikelijk onderdompelt in een bad van schuld en schaamte. De emotie staat in geen verhouding tot wat gebeurt. Mijn verstand gaat op de achtergrond aan het werk, terwijl ik een beetje zit te mokken. Gedachten als: "Wat is erger: het lijden dat je is toegebracht of het lijden dat je zelf toebrengt?" bubbelen op en vinden vruchtbare grond. Ondertussen blader ik in mijn muziek, omdat ik graag wil repeteren. Twee nummers. Twee teksten die me allebei meteen raken. Terwijl ze zo tegenstrijdig lijken te zijn: de ene staat bol van onheil, verbeelding op verbeelding. Het andere lijkt wel een live verslag van mijn eigen mystieke ervaringen. Dankbaarheid, liefde, niet klein maar ongelofelijk groot.

Beide toestanden woeden in mij. Mijn verstand neemt ze waar, erkent ze allebei. Allebei worden ze geeerd met een opname. Uit allebei klinkt een authentieke stem van de ziel. Hoe is het mogelijk?

Waar zit de olifant, waar vind ik de porceleinkast? Beetje van allebei misschien?

(de perfectionist gilde het ondertussen ook nog uit: "niet plaatsen, niet plaatsen! Je zingt achter je adem en je maakt foutjes in de begeleiding! Je maakt rare bochten in de muziek, kan niet kan niet". Maar toen was het al te laat. Die Iphones ook...)

;-)


Mooi Baudolino...

Dank je wel


Er is toch niet iets ernstigs gebeurd? Het is zo stil.......

Met zang
www.youtube.com/watch?v=aqJkKguj0b0


:-))

Hier ligt meer als 20 cm sneeuw.
Dat maakt alles stil. Alleen als je in de sneeuw loopt knarst het onder je voeten.

En het wandelen in een echte sneeuwbui maakt spraakloos..

zoveel harmonie en schoonheid.
www.youtube.com/watch?v=-_tiq9uaDsw


Mooie muziek, en heerlijk om de stilte in te kunnen gaan. Dank je. Ik maakte me echt een beetje zorgen, is een dingetje van mij.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.