De Herberg

Vrede

    door Harry, 23/08/2010 08:52. #38193. 4 reacties, laatste


Nogmaals had ik afgesproken met mijn in Spanje woonachtige vriend die voor een paar weken in Nederland op vakantie was.

Dus koerste ik in de richting van de Haagse Copernicusstraat om me daar, zoals afgesproken, om acht uur 's avonds te melden.

Het was een beetje aan de vroege kant omdat het verkeer had meegezeten.Ik had nog een half uurtje over.

De Haagse Copernicusstraat is vlak bij mijn geboortehuis aan de Thomsonlaan, dus kwam ik op het idee om daar langs te rijden en eenvoudigweg even voor de deur te parkeren.

Ik schoof het schuifdak van mijn auto open en ook alle twee de voorramen met als doel de rook van mijn sjekkie de vrije loop te geven zodat het in mijn auto niet al te mistig worden zou.

Wat deed ik hier? Ik stond daar maar.Vlak bij de voordeur van mijn geboortehuis.

Onwillekeurig begon ik contact te zoeken met de beide spirits van mijn grootouders,die daar ook woonden.
In mijn hoofd projecteerde ik het beeld van mijn plotseling door de voordeur naar buiten stappende,glimlachende en hartelijk groetende opa.Zoals dat 45 jaar geleden ook zo vaak voorgekomen was.

Maar dat gebeurde natuurlijk niet.Ik ben geen volslagen medium dat zomaar op afroep links en rechts overleden mensen glimlachend het handje schudden kan.

Welke boodschap kreeg ik wel?

In mijn achteruitkijkspiegel zag ik twee dames van middelbare leeftijd aan komen slenteren.Op hun dooie gemak keuvelend.De een wat groter de ander wat kleiner.Uiteraard kon ik niet horen wat ze allemaal tegen elkaar zeiden maar hun lichamen zwegen niet.Ik kon aan hun lichaamstaal via mijn achteruitkijkspiegel op een afstand van pakweg 60 meter al zien dat dit twee hartsvriendinnen waren.Hun schoudertassen van allebei zo'n hetzelfde formaat en model ondersteunde deze gedachte.

Maar dat was allemaal niet het belangrijkste aan deze dames.Wat wel belangrijk was is dat zij gezamelijkheid,genoegelijkheid maar vooral vrede uitstraalden.

Ze liepen langs mijn auto en nog steeds kon ik niet horen wat ze allemaal bespraken.Ik keek ze een beetje na en zag het portret,een halo, van een vredige synthese.

Even verderop bleven ze stilstaan bij de bij de modespeciaalzaak van de firma Geleijnse die daar al sinds mensenheugenis is gevestigd.Een stabiele factor.Een overlever in de zo roerige modespeciaalzakentijden.Geen grote winkelketen had dit kleine eenmans speciaalzaakje kunnen nekken.In geen honderd jaar niet.

Zo bleef het vredige duo bij de stabiele factor staan.

Een mooi combinatie niet?

Vrede en stabiliteit. Dat was dus de boodschap van mijn overleden Opa die ik helemaal niet kon zien maar die wel door mijn hoofd waarde.Een boodschap van mijn Opa. Exlusief aan mijn adres.Joepie!:-)


Dat krijg je dus als je het dak boven je hoofd openzet. Ha, ha.
Vrede en alle goeds.


O, was jij dat Harry, met die slee voor de Herberg?
Die twee dames zijn hier vaste klanten.


Mooi en liefdevol, ligt zeker aan die stad.
Helaas ik heb horen vertellen dat de huizen van mijn kindertijd tegen de vlakte zijn en mijn school ook.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.