Evangelie van Thomas

Kampvuur

    door Anka, 15/06/2010 11:28. #37694. 7 reacties, laatste

Geachte heer Moerland,
Ik ben een vrouw van 46 jaar en heb een man en 2 zonen.Ik ben al jaren opzoek naar bepaalde vragen die betrekking hebben op het spirituele vlak. Ik heb echt tientallen boeken gelezen over gnosis en spirtualiteit maar nooit een antwoord op mijn vragen gevonden,totdat ik per ongeluk op de thomas geschriften en de uitleg van u heb gevonden.Ik kan nu eindelijk vertellen dat ik de antwoorden in uw boek heb gevonden,ik had het gevoel dat er over mij geschreven werd,er is hierin zoveel herkenbaar voor mij door de jaren heen, ik ben blij dat ik ook 2 persoonlijkheden heb zowel menselijk als de christusnatuur in me. Dat vlammetje heeft altijd in me gezeten en tijdens het lezen is dat vlammetje een groot kampvuur geworden.
Ik wil u hartelijk bedanken voor uw kennis die u met mij heeft kunnen delen.
Ik kijk rijkhalzend uit naar een volgend boek.


Dag Anka,
Hartelijk dank voor je waardering van mijn Thomas-boek. Ik vind het fijn dat te vernemen omdat het me bevestigt in mijn werk.


Hallo Anka, wat bijzonder jouw verhaal over het Thomas evangelie en de uitleg van Bram Moerland die bij jouw een vlammetje tot een kampvuur heeft laten groeien.

Wel behaaglijk trouwens om een kampvuur te hebben, want ik had ergens gelezen dat we onze kleren moesten uit doen en dansend door de wereld gaan als kinderen.
Ben benieuwd of je ons ook wat van jouw inzichten en ervaringen wilt vertellen.Dag Anka, welkom hier.
Ik ben ook zeer benieuwd naar de antwoorden die jij hebt gevonden op jouw vragen. En ik hoop van harte dat je hierover wilt vertellen.


beste allen
Ik heb heel lang over die vraagmoetten na denken.Maar het thomas evangelie is voor mij een leidraad door mijn leven geworden,ik kom dagelijks in mijn leven in situaties terecht waarin ik terug kan kijken in een proloog van thomas,vaak is dit voor mij herkenbaar in mijn leven.Als ik iets herken en ik praat erover met mijn mensen die ik op dat moment hierin herken zijn ze vaak verbaast over het thema hierover en over de uitleg ervan,vaak zijn mensen dan vebaast dat ik hun probleem of hun situatie dan herken.En dan gaan in derdaat de deuren van hun hart open,dan put ik daar weer kracht uit met het idee dat ik de enige niet ben met problemen of wat dan ook,en dat ieder probleem voor ieder het hardse weegt.En we zijn ook allemaal maar mens,ook de mensen waar ik tegenop heb gekeken,die zijn niets meer of minder dan gewoon mens.En zeker als je jezef hebt gevonden vind je ook het koningrijk,dat is voor mij dat ik gewoon mezelf kan blijven,dat ik niets meer hoef te bewijzen ik ben gewoon die ik ben.Dat is heerlijk om hiermee door het leven te gaan,vaak zie je dan mensen die het zelfde zijn geweest als ik ,mensen die zich constant moetten bewijzen dat ze beter of meer inteligentie hebben of meer geld enz.Van deze last ben ik verlost,ik ben dus gewoon anka, ik vertel nu mijn eigen verhaal van mijn leven zonder enig poespas. Heerlijk gewoon ,ik denk dat dit jezus bedoeld met het koningrijk vinden dat inderdaad nu hier is,ik heb denk ik er wat van gevonden,en ik zoek naar nog meer.
Groetjes anka@ als ik ,mensen die zich constant moetten bewijzen dat ze beter of meer inteligentie hebben of meer geld enz.Van deze last ben ik verlost,ik ben dus gewoon anka.

Dat heb ik ook.Dat is een lekker gevoel hè Anka.


Heerlijk Anka, wat zal dit gevoel je een vrijheid hebben geschonken.
Je zegt "ik ben gewoon die ik ben, ik hoef niets meer te bewijzen en als je jezelf hebt gevonden heb je ook het Koninkrijk gevonden."
Ik word er gewoon heel blij van als ik dit lees.
Geniet van de warmte van het kampvuur zou ik zeggen en .............. ik voel de warmte die je uitstraalt.
Heerlijk!Beste wim en harry
Het verbaast me dat ik hier een reactie op krijg ik had niet verwacht dat iemand hier op zou reageren omdat het een heel persoolijke ervaring is en die niet door iedereen begrepen word.Vaak als je hierover praat word je afgedaan als zweefkees of iets dergelijks.Maar ik geniet stilletjes nog steeds,maar het neemt niet weg dat ik soms ook nog wel wat angst heb hoor,maar daarvoor ben ik ook moeder van 2 kinderen,maar innerlijke strijd met mezelf heb ik niet meeren zeker nietmeer met anderen.
groetjes
gewoon anka


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.