Evangelie van Thomas

Opgeruimd gevoel

    door Cees Heuvel, 30/01/2012 11:47. #42374. 0 reacties, laatste

Beste Bram Moerland,
Ben al geruime tijd bezig met het lezen van uw vertaling van het Thomas evangelie. Wat een heldere uitleg. De cryptogram-achtige teksten omzetten in begrijpelijk Nederlands is geweldig. U zult het misschien vaker gehoord hebben van mensen zoals ik die niet religieus zijn opgevoed die in deze teksten eindelijk iets van een prettig gevoel van thuiskomen herkennen. De essentie van leven in iets meer dan honderd hoofdstukjes. Elke dag, om de week, een hoofdstuk lezen en er dan rustig als een koe herkauwen.
Ik ben een aantal jaren geleden op 'De kracht van het nu' van Eckhart Tolle gestuit. Ik zie in de eenvoud van zijn boodschap of verhandeling veel terug in uw vertaling van het Thomas evangelie. Of andersom natuurlijk.
Mijn vrouw en ik hebben er beiden een opgeruimd gevoel aan overgehouden. Schoon bijna. Mijn vrouw is wel religieus opgevoed. Voor haar zijn de teksten bevrijdend. Zware onheilsprofetie verruild voor lichte zinnige woorden waar je creatief mee aan de slag kan. Bij deze zeer bedankt voor uw werk.
Met vriendelijke groet,
Cees Heuvel, Doorn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.