Evangelie van Thomas

Wakker worden !!!!!!!!!!!!!

    door M.c.g de Vries, 30/03/2012 10:28. #42486. 8 reacties, laatste

"Ik ben" wakker geworden, na een doop op een ochtend net aan het eind van de nacht.

En de ervaring was bezonder mooi, ik hoorde iets zeggen dat God niet is wat wij denken..........precies weet ik de woorden niet meer.

Wel wist ik dat ik mijn gevoel moest volgen en dit voelt intens liefdevol, ik ging weer op zoek naar Gnosis en vond deze site.

Ik ben zeer ontroerd, alsof ik opnieuw weet waar de waarheid ligt.
En dat voor een nuchtere westfries

Dank je wel


Dag M.c. de Vries,
Ik begrijp uit je bericht dat je een spirituele ervaring hebt gehad die veel indruk op je heeft gemaakt.
Heel fijn dat het Thomas-evangelie nu juist wel voor je klopt.
Weet ook dat je hier welkom bent met al je vragen.


Ik heb geen woorden voor mijn dankbaarheid om dagelijks via deze site in contact te kunnen komen met een essentie die ik al heel mijn leven zoek. Troost, ontroering, een hernieuwde verbinding met de wereld, herbronning: Het is wat ik nu beleef. Er zijn verschillende moeilijke jaren aan vooraf gegaan: schoppen tegen "het systeem", uitgesloten en letterlijk vervolgd worden, alles verliezen en tenslotte mij dag en nacht afvragen wat de les is die ik nu eigenlijk moet leren. En hier staat het in elk logion in 114 variaties: het gaat om het herstellen van de eenheid met de goddelijke liefde in mezelf, in onszelf. Ik aanbid nog steeds geen Christus op het kruis omdat ik niet geloof dat lijden de absolute voorwaarde is voor liefde zoals het vaak wordt gepredikt, maar ik aanvaard nu dat het de huidige staat is waarin we als mens en mensheid nog verkeren. Onze collectieve angsten houden ons nog tegen om liefdevol onze verantwoordelijkheid op te nemen. Het is hetzelfde als de legende van Franciscus en de wolf van Gubbio: Pas door de bedreiging te omhelzen en door de liefde niet meer door angst voor pijn te laten domineren kunnen we beleven wie we echt zijn. Dat is dan de rijkdom die we niet meer zullen kunnen verliezen.
Ik wens het mezelf, u en iedereen toe.

Johan.


Mooi, je bijdrage Johan.


Dag Johan,
Wat fijn om dat bericht van jou te lezen. Dat maakt me echt blij. Dank.


ik ben lang op zoek geweest naar antwoorden.en het verbaasde mij bij het lezen van de eerste logion al twee antwoorden te krijgen,op het inzicht dat mij lang duidelijk voor ogen stond. voor mij nu een bevestiging(iedereen die de woorden vind zal de dood niet smaken.ook de symboliek die er achter veel van wat wij lezen in de bijbel schuild.dank daarvoor.


Fijn voor je, w.v.d.haar, die bevestiging van wat je eigenlijk al wist. Als mensen zeggen 'Dat wist ik al' of, zoals jij 'Dat stond me allang duidelijk voor ogen', dan vind ik dat het mooiste compliment voor mijn werk.


zeer ben ik ontroert door het lezen van het evangelie van thomas lang ben ik al op zoek naar de waarheid ik begrijp niet alles ik ben 70 en jaren vraag ik me af of ik gods wil doe en bid dat ge helige geest me antwoorden bengtier vind ikwat ik alvermoed mar was bang om verkeert te doen
moge jezus geest me helpen amen


Wat mooi, Spinette Gilberte, dat je hier bevestigd vond wat je al vermoedde. Je had de antwoorden dus al gekregen, maar je durfde het alleen nog niet te geloven, bang om verkeerd te doen.
Ik hoop dat het lezen van het Thomas-evangelie die angst van je wegneemt en je bemoedigt om te vertrouwen op wat je al wist.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.