Vragen?

Rozenkruisers

    door Jurgen, 05/08/2016 12:45. #46750. 2 reacties, laatste

Ik ben mij de laatste tijd wat aan het in lezen over gnostiek en nu kom ik op het internet diverse Rozenkruis gnostische leerscholen tegen. Nu vraag ik mij af of deze scholen een goede methode bieden om tot gnosis te komen of dat dit meer een zoektocht is die je alleen moet doen.


Dag Jurgen,
Ja, als je op zoek gaat naar gnostiek op het internet kom je verschillende groeperingen rozenkruisers tegen.
Is dat een goede methode om tot gnosis te komen vraag je?
Ik ga je daar geen rechtstreeks antwoord op geven. Dat is iets wat je het best zelf kan onderzoeken. Maar ik wil je wel een tip geven over waar je op moet letten.
Gnosis is een innerlijk weten. Dat staat los van enige vorm van geloof.
Je kunt niet zeggen: gnosis is dit, of gnosis is dat, want dat kun je niet van iemand anders vernemen. Dat kun je alleen zelf ervaren. Als iemand jou wil gaan vertellen wat gnosis is, dan is het geen gnosis maar de verkondiging van een geloof.
Daarom is dit de test voor welke organisatie dan ook die zich gnostisch noemt: biedt die je de ruimte je eigen weg te gaan, je eigen vragen te stellen, en meer in het algemeen, krijg je de ruimte je op te stellen als een onafhankelijk en vrij mens. Dat geldt niet alleen voor zich gnostisch noemende organisaties, maar voor elke spirituele of religieuze traditie. Als het respect voor de persoonlijke vrijheid er niet is, dan zal de deelname daaraan zelfs de toegang tot de gnosis kunnen blokkeren.Dag Bram & allen die dit forum volgen,

Ik bemerk zo gaandeweg - in de vragen die hier gesteld worden evenals in de antwoorden die op deze vragen "gesuggereerd " worden - dat ook binnen de ' gnostieke traditie ' er iets als gescheidenheid blijft bestaan - allicht een puur menselijke benadering op de dingen allerhande - én dat het klaarblijkelijk aartsmoeilijk valt om van twéé - één - te realiseren...

Doorheen 'mijn' Levensloop doorliep ik talloze spirituele richtingen en andere - dewelke ik liever als stromingen benoemen wil - en niet zomaar ' doorlopen '...De mens in 't algemeen is een ZOEKER, hoe je dat ook draait of keert en eenieder binnen haar/zijn interesseveld, dit wil zeggen; bij de ene is dat op spiritueel vlak, bij de andere op sportief, bij nog anderen op sociaal-maatscappelijk-economisch domein en ga zo maar door...!
Ik liet dit alles voor wat het is / wat een luxe / en kwam tot het besef/inzicht dat ;" het Leven slechts is WAT het IS!" > deze waren tevens de laatste woorden die mijn vader uitsprak vooraleer hij z'n lààtste adem uitblies in 2008!Kort daarvoor stierven ook mijn moeder & jongere broer. Stervenden voelen niet langer meer 'de behoefte' om nog verder te gaan 'spitten&graven' in om het even welke spirituele en/of andere beschouwelijke visie's... Dit merkte ik tevens ook nadien toen ik op een palliatieve eenheid een vrijwillig engagement op mij nam! Kortom, mijn advies aan eenieder - los van welke levensbeschouwelijkheid dan ook - is de volgende :" Pluk de dag "!!!Geniet van de dingen die voor Je-Zelf de moeite waard zijn en neem al het overige er op de koop toe bij > dàn slechts wordt twéé EEN!!! Eenieder kent wél " haar/zijn " Waarheid vanuit "haar/zijn " uniciteit > daar is niemand anders voor nodig, Katharen noch Pausen noch Vrijmetselaren enz...
Voel je volkomen VRIJ én LEEF > NU HET NOG KAN > STREEF NAAR GELUK..!!!!!

Succes aan allen > die hét Leven-Zelf "LIEF-hebben"..!!! Het duurt maar eventjes en dé eeuwigheid - die in 't HIER & NU reeds in ontwikkeling is - zorgt wél voor ZICHZELF: Logion 113 / doch mét 'eigen' commentaar/inzichten hierop want denk eraan : JIJ bent UNIEK!!!!

Hartelijke en genegen groeten,
Dirk X + X


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.