4. De geraaktheid van je hart

Een bijzondere dag

    door Linda, 10/07/2010 19:47. #37806. 2 reacties, laatste

Afgelopen winter, op mijn verjaardag was ik in Utrecht.
Ik kwam een straatkrantenverkoper tegen, en wilde van hem een krant kopen, ik had koffie in mijn hand en was wat onhandig aan het doen, de man biedt aan om even mijn koffie vast te houden en vervolgens ziet hij de duif die meestal om mijn nek hangt.
Hij heeft in zijn portemonnee een afbeelding van twee witte tortelduifjes en verteld mij dat liefde het allergrootste is.

Op de weg terug naar huis kom ik een andere straatkrantenverkoper tegen en denk ach ik ben jarig, ik koop er nog een, tegelijk vraag ik of hij een cakeje wil, die had ik nog over, ja dat wilde hij wel.
We raken nog in gesprek en hij wenst mij nog een fijne verjaardag en veel geluk toe.

Het was die dag guur en het begon ook nog te miezeren, nu was dat niet zo erg want ik had een paraplu bij me, besloot toch maar flink door te stappen en maar niet gezellig langs de winkeltjes gaan slenteren.

Maar ik hoor ineens muziek er wordt de lente uit de vier jaargetijden gespeeld, de eerste klassieke muziek waar ik ooit mee in aanraking kwam.
Ik besloot maar te luisteren, het was ongelofelijk mooi.
De meeste mensen liepen door en het begon harder te regen, maar de mensen nog de muzikanten hadden het in de gaten, zij gingen helemaal in de muziek op.
Het volgende nummer was air en bij deze voegde ik mijn tranen bij de regen.
De muzikanten gaf ik geld en kocht ook hun cd.

Verder bedankte ik God voor dit ontzettend mooie verjaardagscadeau.
Regelmatig ontmoet ik Christus in mijn mede mens, maar meestal besef ik dat ik in die situatie niet op de meest juist manier handelde.
Bij het opschrijven van dit verhaal, besefte ik dat Ik die dag Christus zeker twee keer als persoon ben tegengekomen en één keer in een groep en voor die situaties juist gehandeld had.


wat een mooie verjaardag Linda... en inderdaad ik herken ook soms op de meeste onverwachte momenten christus in een onbekende, momenten waar ik opensta, geen verwachtingen en ineens als een vloedgolf word ik overspoelt met een gevoel van verbondenheid..zelfs in je grootste vijand huist een
christus. Of in nare mensen. En dan overwint
christus, vroeg of laat. Duister wordt mak als een lam.


Reageer

Alle velden zijn verplicht. Je moet een geldig e-mailadres invullen.
Je e-mailadres is niet zichtbaar op de site.
Om spam te voorkomen wordt een bericht met http:// geblokkeerd.

Naam:
E-mail:
Reactie:
 

Plaats zelf een nieuw bericht.